16.1
האם כולסטרול נרכש אך ורק ממזון?
תשובה: לא. בכלל לא. 2/3 נוצר ע"י הגוף ורק 1/3 הינו ממזון.
16.1
האם כולסטרול חיוני לי?
תשובה: בהחלט! כולסטרול ברמה תקנית הינו חיוני לגוף ולכן גם מיוצר על ידו.
16.1
מהם ערכים טובים של כולסטרול?
תשובה: הערכים התקינים של כולסטרול הינם 200 מ"ג כולסטרול ב-100 סמ"ק דם. כאשר ערכי הכולסטרול ה"רע" (LDL) צריכים להיות נמוכים מ100 מ"ג וערכי הכולסטרול ה"טוב" (HDL) לא ירדו מ-40 מ"ג.
16.1
האם מזון מן החי הינו המקור העיקרי לכולסטרול?
תשובה: כן. מוצרי מזון מן החי הינם עם ערך שומני לא מבוטל ולכן הינם מקור עיקרי לכולסטרול.
16.1
איך אצרוך חלבון שלא מן החי?
תשובה: בעזרת אכילת קטניות כמו פול, עדשים, חומוס, מש, אפונה ושעועית בשילוב עם דגנים מלאים.
16.1
מדוע שילוב קטניות עם דגנים מלאים הינו כה חשוב?
תשובה: חלבון מן הצומח הינו עם ערך חלבוני ביולוגי נמוך ולכן על מנת להגביה הערך הביולוגי נאכל הקטניה עם דגן מלא. השילוב בין החלבון מן הצומח לבין הדגן המלא יעלה את הערך החלבוני של המזון.
16.1
יש לי כולסטרול גבוה. כמה ביצים אני יכול לאכול בשבוע?
תשובה: כיום ישנם מחקרים לכאן ולכאן. נשים כלל אצבע אשר יסייע לנו ונגביל במקרה זה את אכילת הביצים ל3 ביצים בשבוע.
16.1
אם אני לא אוכל את החלמון של הביצה – כמה ביצים אז מותר לי?
תשובה: אין הגבלה היות והחסם העיקרי באכילת ביצים הינו החלמון ואי אכילתו או הפרדתו מהביצה משחררת אותנו מהגבלת הביצים אותם אנו אוכלים בשבוע.
16.1
האם פעילות גופנית משפיעה על הורדת הכולסטרול?
תשובה: בהחלט כן. תנועת הגוף בשילוב עם תזונה נכונה ובריאה חיוניים להורדת הכולסטרול.
16.1
האם כל פעילות גופנית משפיעה ומורידה כולסטרול?
תשובה: לא בהכרח. ישנה עדיפות ברורה לפעילות אירובית של סיבולת לב ריאה: הליכה, שחיה, ריצה ואופניים הם המומלצים השכיחים.